Szabadság - reggeliii!
2010. december 19. írta: giglio

Szabadság - reggeliii!

Igen, rossz Dobby nem ír blogra, rossz Dobby lustálkodik. Mert ez most mindennél jobb neki, és erre mindennél nagyobb szüksége van. Most kukoricán térdepelve írja a bejegyzést.

A szabadságban amúgy az a legjobb, hogy meg lehet adni a módját a reggeliknek, ami az én személyes kedvenc étkezésem. Az első feltöltődés, természetesen a napfelkelte után. De mivel az télen kevésbé értelmezhető, azon nyomban felértékelődik a reggeli. Aztán meg jöhet is a lustálkodás, amikor lehet a friss gyümölcssalátának ágyban nyújtózkodva nekiesni. És még sorolhatnám miért érdemes élni.

Nagy receptek ma nem lesznek, csak apró finomságok, szám szerint három. Csak olyanok, amik szebbé teszik a napot.

1. Tükörtojás a maga után hagyott zsírban pirított kenyérrel 

A múltkor tükörtojást sütöttem és persze mivel egészen véletlenül - nem is értem - akadt otthon némi mangalica zsír, ezért ezzel fényeztem ki a serpenyőt. Gyorsan lesültek benne a tojások, majd ugyanebben a teflonban pirítottam le a rozskenyeret. Tökéletes reggeli.

2. Igazi itáliai szendvics

Ma a másik kedvencemmel bíbelődtem élvezettel, ami egyrészt isteni finom, másrészt meg olyan jó a ráérős reggeleken egy kicsit játszani, egy kicsit beletenni a szívem egy szendvicsbe. Annyi történik csak ilyenkor, hogy veszek elő valami igazán jófajta kenyérféleséget és lehet előtte pirítani, de ha friss a cucc, akkor nem kell még azt sem. Csorgatok rá olíva olajat és elkezdem ráhajtogatni a hajszál vékonyra vágott prosciutto crudo sonkát. Lehet figurázni, én általában kisebb darabokra tépem, hogy az első falattal ne húzzuk le azonnal az egészet a kenyérről. Aztán jön a friss parmezán. Késsel apró forgácsokat vágunk rá. A tetejére minimál újhagyma, a színhatás miatt a zöld része, esetleg egy karika friss zöldpaprika. A lényeg a finomság, vagyis a "mindenből egy kevés" elv. A végén még pár csepp olíva olaj és készen is vagyunk. A csoda maga.

3. Fokhagymás pirítós bebundázva

...ha már tél van, ugye. Nem saját fejlesztés, de leborultam előtte. Szóval a dolog egyszerű, kenyér a pirítóba, fokhagymával dörzsidörzsi és mintha mi sem történt volna, befordul a tojásba és kisüt. Nincsenek szavak.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhajatszoter.blog.hu/api/trackback/id/tr452525662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása