Parmezános polenta mazsolás húsgolyóval
2010. október 31. írta: giglio

Parmezános polenta mazsolás húsgolyóval

 

Először is, sokat és szeretettel (khm..) emlegetett fotómasinám becsinált. Nem csukja be a kis szemét, úgy néz ki, soha többet! Ha valaki ismer másvalakit, aki ezt a helyzetet kezelni tudja és nem küld el, hogy vegyek másikat, vagy nem olyan árat mond, amiből másikat vehetnék, kérem jelezze. Köszi!

Visszatérve a lényegre - minden ígéretet beváltok - jelen esetben duplán: főztem is, Napsütötte Toszkánás recept is érkezik. Egyszerűen nem tudom alább adni.

Szóóóval húsgolyó. Még Sorrentoban bogarat ültettek a fülembe azzal, hogy aszonták mazsolát tesznek bele. Mostanáig bírtam, ősz van, finom bor van, szőlőszezon, mire várnék még?

Így készült

  • 30 dkg darált marhacomb (fejlődöm - figyeltem milyen húst vásároltam!! de olyan nehéz így visszaidézni, mikor a boltban csak azt mondom, hogy "abbólkérekszépen" + mutatóujj célratartása. mert éppen az tetszik. szóval kezdek tudományos lenni, azt gondolom.)
  • fél zsemle fincsi aszúborba áztatva
  • 1 marék hatalmas, riadt arcú szőlőszem (arany mazsola) aprítva.
  • 1 tojás
  • só, csili

Összgyúrás, golyó formázás, kisütés. És kész is.

Parmezános polenta - szó szerint idézve

Áztassunk 2 csésze polentát 10 percig 3 csésze hideg vízben. Forraljunk fel egy leveses fazékban 3 csésze vizet, és keverjük bele a polentát. Amikor újra felforrt, 15 percig kevergessük takarékon, de akkora lángon, hogy lassú, nagy buborékok jöjjenek a massza felszínére. Adjunk hozzá sót és borsot, 8 evőkanál vajat és egy csésze reszelt parmezánt. Ha túlságosan sűrű lett a polentánk, adjunk hozzá vizet. Keverjük meg alaposan, és öntsük egy nagy vajjal kikent tepsibe. 15 percig süssük 300 fokon. 6 személynek elegendő. 

És a végeredmény: tökéletes - szaftos húsgolyók, lágy polenta - ennyi, nem több.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhajatszoter.blog.hu/api/trackback/id/tr482411186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása