Először is, sokat és szeretettel (khm..) emlegetett fotómasinám becsinált. Nem csukja be a kis szemét, úgy néz ki, soha többet! Ha valaki ismer másvalakit, aki ezt a helyzetet kezelni tudja és nem küld el, hogy vegyek másikat, vagy nem olyan árat mond, amiből másikat vehetnék, kérem jelezze. Köszi!
Visszatérve a lényegre - minden ígéretet beváltok - jelen esetben duplán: főztem is, Napsütötte Toszkánás recept is érkezik. Egyszerűen nem tudom alább adni.
Szóóóval húsgolyó. M
Így készült
- 30 dkg darált marhacomb (fejlődöm - figyeltem milyen húst vásároltam!! de olyan nehéz így visszaidézni, mikor a boltban csak azt mondom, hogy "abbólkérekszépen" + mutatóujj célratartása. mert éppen az tetszik. szóval kezdek tudományos lenni, azt gondolom.)
- fél zsemle fincsi aszúborba áztatva
- 1 marék hatalmas, riadt arcú szőlőszem (arany mazsola) aprítva.
- 1 tojás
- só, csili
Összgyúrás, golyó formázás, kisütés. És kész is.
Parmezános polenta - szó szerint idézve
Áztassunk 2 csésze polentát 10 percig 3 csésze hideg vízben. Forraljunk fel egy leveses fazékban 3 csésze vizet, és keverjük bele a polentát. Amikor újra felforrt, 15 percig kevergessük takarékon, de akkora lángon, hogy lassú, nagy buborékok jöjjenek a massza felszínére. Adjunk hozzá sót és borsot, 8 evőkanál vajat és egy csésze reszelt parmezánt. Ha túlságosan sűrű lett a polentánk, adjunk hozzá vizet. Keverjük meg alaposan, és öntsük egy nagy vajjal kikent tepsibe. 15 percig süssük 300 fokon. 6 személynek elegendő.
És a végeredmény: tökéletes - szaftos húsgolyók, lágy polenta - ennyi, nem több.