Mostanában inkább illatszereket főzök, mivel a nem csak a szánkon keresztül táplálkozunk. Teljesen beleszerettem a krémek készítésébe, olyan jó kevergetni, illatosítani, olajokat válogatni hozzá, aztán figyelni, ahogy finomodik tőle a bőröm.
Szappant főzni is egyszerű, bár kicsit körülményes (nekem). Persze egyre gyorsabban állok át szappanmester üzemmódba, de azért vigyáznom kell, mindig akkor történnek a malőrök, amikor már nagyon vagánynak érzem magam és már mondjuk majd kesztyű nélkül oldok lúgot. Mondjuk ennyire sosem leszek bátor, de persze folyamatosan feszegetem a határokat.
Szóval igazából szappant készíteni éppen olyan nagyon jó, mint egy jót főzni. Pl. a múltkor elkészítettem a citromos mézeset, megszórtam a tetejét fahéjjal és elsimogattam. Csodaszép lett.
Itt az egész jelenlegi csapat: kecsketejes sós (fehér), zöld agyag + iszap, citromos mézes natúr és fahéjas szórásos.