Tökös süti némi maradék édességgel
Készült: 2009. november
Előzmény:
Hazafelé az autóban.
Este sütök tököt!
Sütök mellé egy kis almát és csorgatok rá mézet…. Hmmmm
És szórok még mellé egy kis diót….
De csokis sütit akarok!
ÁÁÁÁ, káosz!
Elkészítés:
Töki kell, ez nem is kérdés.
Csoki kell, ez nem is kérdés.
De a csoki, ami van, azt tényleg csokis sütibe kéne beletenni…
Na jó, nézzük a sütisdobozt.
Csokis perec! Kiváló lesz.
Csokis nápolyi! A nápolyi elázik, de a csokikrém ütős lesz!
Liszt (kb. 3 evőkanál), cukor (kb. 3 evőkanál, hátha a töki nincs a helyzet magaslatán édesség szempontjából), sütőpor, fahéj, vaníliáscukor. És a titkos hozzávaló… Ez lesz a szárazanyagtartalom.
Vaj olvaszt (nincs 10 dkg, mondjuk 8), 1 tojci, egy kis reszelt gyömbér, és tejszín (nincs 1 dl, mondjuk félnél kicsit több).
Egyesíteni a szárazat a folyékonnyal. Jó masszív massza… kidudorodik belőle minden… a nagy része mindenféle darab… ajjaj…
STOP
Ehető lesz ez valaha?
Kötőanyag van, de nem sok… a töki levet ereszt… a nápolyi bepuhul…
DE a fahéj, a gyömbér, a csokis cuccok.. a tök maga!
Tovább!
Kiborítom a tepsibe, szigorúan sütőpapírra!
Hm, szép - ld. fotó alább.
STOP
Na, így? Így már minden más, mi? Szép az a narancssárga benne… kicsit olyan, mint… tudjátok amiben mindig van sárgarépa... vagy az ott mindig nem is sárgarépa, hanem tán sütőtök??
De NEM, nekem szép. És előmosogatva (újjal és szájjal) a sütis edényt… hmmm- Jó!
Ehető lesz?
Sütőbe be.
200 fokon annyi idő, mire megnézem az üzeneteimet :)
Nincs sok, úgyhogy kb. 0,5 óra, de közben leveszem 180-ra.
STOP
Megégettem????? ÁÁÁÁÁÁÁ!
(haha, nem is)
Elkészült, gőzölög, finom illatok…
Ehető?
ABSZOLÚTE!!!!
Ítélet:
10 pontos, és mivel nincsen viszonyítása alap, mindenféle szempontból 10 pontos!
Na jó, lehet egy 9 pont is mondjuk olyan szempontból, hogy milyen lehetett volna, ha teszek bele egy kis megmozsarazott diót…
Éééés mi volt a titkos hozzávaló??
1. 3 évvel ezelőtt ajándékba kapott mini twix csoki
Jessssz! De becsszó nem volt romlott!
2. Egy leheletnyi rumaroma
Neeeeem, báár… a téli ízvilágba passzolhat, de ezt most kihagytam.
3. Maradék aszaltszilva, ami a tavalyi vodkában ázott, de nem volt szívem kidobni…
Neeeem, de az aszaltszilvás-csokis, szintén kísérleti jellegű sütibe legközelebb belenyomatom. Mondjuk szilveszterre.
4. Őrölt feketebors
Az a forrlat borba kiváló titkos alapanyag, de ebbe nem borítottam bele.
Tanulság a mai napra:
Minden csoki ehető!!! Így vagy úgy..
nemtom, nekem a fenti kép is tetszik - olyan szép színes!
de íme a végeredmény: