Mángoldos/spenótos fritatta
2022. december 08. írta: finestra

Mángoldos/spenótos fritatta

...avagy zöldturmix rántottában

A fritatta az tulajdonképpen egy tojásrántotta, ami a sütőben sül, így kevésbé lódulnak meg az éhesen még mennyei, jóllakottan kevésbé kellemes illatok.

A fázósaknak, hideg kezűeknek és lábúaknak közepesen jó ötlet reggelire a hideg zöldturmix (melegítve már más téma...), de erről írtak sokat olyanok, akik jobban értenek nálam a témához.

Így én inkább a csodás zöld leveleket rántottába teszem, mert kell a meleg reggeli. Főleg télen.

Nagyon egyszerű az egész.
Innen (Neked Terem) rendelek egy doboz valamilyen zöldet (+ bedobom, ami még van, most pl. pár levél petrezselyem), azt egy kis ghín (vagy vajon, vagy olajon) pár percig fonnyasztom sóval, borssal, fokhagymával.

Közben felverem a tojásokat.
Ezt a mennyiségű zöldet már készítettem 2, de 8 tojással is, attól függ, hányan eszünk belőle. A képen a 2 tojásos verzió látható.

Ez alkalommal tuningoltam sörélesztő pehellyel (sajt helyett) és lenmaggal. De bármit tehetsz bele - ahogyan egy omlettbe is.

Végül a tojásokat ráöntöm a levelekre és megy be a sütőbe. Én 10 percet sütöm fedővel, aztán az nélkül, de igazából még ezt sem muszáj így. A konyhában (is) mindent lehet - fő a szív és a szándék. És egy kis gyakorlás.
(Ha van olyan teflonod, aminek le tudod venni a nyelét, vagy bírja a sütőt, akkor 1 edényes kaja.)

A fritatta variációk száma végtelen.

Szeresd és tápláld Magad és (ez által) a környezetedet reggel is... 

image2.jpeg

image1.jpeg

image0.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhajatszoter.blog.hu/api/trackback/id/tr1517997444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása