Először is, megint "csak" fotó van (illetve volt, közben lett recept!!), mert annyira el vagyok kényeztetve, hogy legtöbbször kihelyezett játszótér van, de figyelek, a fotógép nálam és legalább esztétikailag (és persze ötletekkel) életben tartom a Konyhajátszóteret.
Persze azért várok egy igazi, jól kipróbált családi receptet is - megérkezett, köszönöm, osztom:
Begyűjteni hozzá:
- 60-70 dkg harcsafilé
- 2 ek sertészsír
- 2 fej közepes veres hagyma
- 2 db TV paprika
- 1 nagy paradicsom
- 1 csapott ek őrölt pirospaprika
- só
További teendők:
Harcsafilét kockára vágjuk (1,5 cm), besózzuk, 1 órát állni hagyjuk. Ha csípősre szeretnénk (igeeen!!), piros arannyal bekenjük.
A hagymát apróra kockázzuk, feltesszük a zsírt és megpirítjuk rajta. A paprikát 4 felé vágjuk és azt is hozzáadjuk. A parit meghámozzuk, kockázzuk, és szépen megy bele a kis pajtásai mellé. Összekeverjük, aztán pár perc múlva beleszórjuk az őrölt paprikát.
4,5 dl vízzel felöntjük, jól szétfőzzük a zöldségeket, kivesszük a paprika héját (igény szerint turmix), és beleengedjük a halacskákat. A lének el kell lepnie őket, ha nem, pótoljuk vízzel.
Kb. 20-25 perc alatt megfő, ha úgy szeretnénk, behabarjuk: 3 dl tejföl + 1 ek liszt. Tűzről levéve finoman, óvatosan még 5 percig keverjük/sűrítjük.
Atyaég, de ennék most egy ilyet!
És akkor gyönyörködjünk is egy kiváló harcsapaprikásban
egy hibátlan cigánypecsenyében
egy kicsit horrorosra faragott napraforgóban - bár a koncepciótól készen voltam
és végül játszóterezős örül és játszik