Feleztem a recepten lévő adagot, de sztm. ez így is rengeteg. Fél kg tészta????
- Fél kg makaróni (mi pennével csináltuk)
- 25 dkg darált hús (marha volt)
- 25 dkg mozzarella (kicsi kockára vágva)
- 1,5 doboz (az kb. 4 dl lehet) sűrített paradicsom/paradicsom püré
- 1 kicsi hagyma
- 1 tojás
- 25 dkg parmezán (reszelt)
- 2 dl fehérbor (száraz)
- Só
- Száraz kenyér (egy zsemlényi – 1 teljes szelet)
- Bazsalikom
Az olívaolaj, a hagyma (félbe vágva), só, bazsalikom (ott nem tettünk bele) és a paradicsomszósz összefőz.
Kenyeret megöntözzük fehérborral és irigykedve nézzük, ahogy magába szívja a bort. Utánozhatjuk...
Husit elkezdjük összegyúrni a tojásokkal. Sót teszünk bele. Közben hozzáadjuk a spicces kenyeret. Elhomogenizáljuk teljesen, majd kb. 1,5-2 cm átmérőjű pici golyócskákat formálunk belőle és kisütjük olajban.
Közben feltesszük a tésztavizet forrni.
A sajtokat előkészítjük (reszelés, darabolás).
A kifőtt tésztát összekeverjük a paradicsomszósz kb. kicsit több, mint felével. Előtte a hagymát kivesszük.
(Tésztafőzéskor kövessük a csomagoláson lévő főzési utasítást, ott ezzel nem viccelnek, és úgyis Ők tudják a legjobban a világon ezt. A tésztafőzés kérdésében nem sérthetjük meg az Égieket, azzal hogy rutin szerint járunk el és esetleg szétfőzzük gyermekeiket!)
Aztán, amikor minden összeállt, elkezdjük a rétegezést.
- Tál aljára olíva olaj.
- 1 réteg paradicsomos tészta + még külön meglocsoljuk a paradicsomszósszal, amit félretettünk
- 1 réteg mozzarella
- 1 réteg husigolyó
- 1 réteg parmezán
- … és így tovább, parmezánnal és bazsalikommal zárjuk.
(A receptben úgy van, hogy kell megfőzni pluszba tojásokat, összevágni és azt is rétegezni, de ezt mi nem csináltuk. És sztm nem is kell, de opcionális – mint minden.
40 percig 180 fokon izzasztjuk őket össze (szeretik) és készen is vagyunk.