Szigorúan csak recept (sorrento) - Rakott tészta nápolyi stílusban
2010. február 28. írta: giglio

Szigorúan csak recept (sorrento) - Rakott tészta nápolyi stílusban

 Feleztem a recepten lévő adagot, de sztm. ez így is rengeteg. Fél kg tészta????  

  • Fél kg makaróni (mi pennével csináltuk) 
  • 25 dkg darált hús (marha volt) 
  • 25 dkg mozzarella (kicsi kockára vágva) 
  • 1,5 doboz (az kb. 4 dl lehet) sűrített paradicsom/paradicsom püré 
  • 1 kicsi hagyma 
  • 1 tojás 
  • 25 dkg parmezán (reszelt) 
  • 2 dl fehérbor (száraz) 
  • Só 
  • Száraz kenyér (egy zsemlényi – 1 teljes szelet) 
  • Bazsalikom


Az olívaolaj, a hagyma (félbe vágva), só, bazsalikom (ott nem tettünk bele) és a paradicsomszósz összefőz. 
Kenyeret megöntözzük fehérborral és irigykedve nézzük, ahogy magába szívja a bort. Utánozhatjuk... 

Husit elkezdjük összegyúrni a tojásokkal. Sót teszünk bele. Közben hozzáadjuk a spicces kenyeret. Elhomogenizáljuk teljesen, majd kb. 1,5-2 cm átmérőjű pici golyócskákat formálunk belőle és kisütjük olajban. 

Közben feltesszük a tésztavizet forrni. 
A sajtokat előkészítjük (reszelés, darabolás). 
A kifőtt tésztát összekeverjük a paradicsomszósz kb. kicsit több, mint felével. Előtte a hagymát kivesszük. 
(Tésztafőzéskor kövessük a csomagoláson lévő főzési utasítást, ott ezzel nem viccelnek, és úgyis Ők tudják a legjobban a világon ezt. A tésztafőzés kérdésében nem sérthetjük meg az Égieket, azzal hogy rutin szerint járunk el és esetleg szétfőzzük gyermekeiket!) 

Aztán, amikor minden összeállt, elkezdjük a rétegezést. 

  1. Tál aljára olíva olaj. 
  2. 1 réteg paradicsomos tészta + még külön meglocsoljuk a paradicsomszósszal, amit félretettünk 
  3. 1 réteg mozzarella 
  4. 1 réteg husigolyó 
  5. 1 réteg parmezán 
  6. … és így tovább, parmezánnal és bazsalikommal zárjuk. 


(A receptben úgy van, hogy kell megfőzni pluszba tojásokat, összevágni és azt is rétegezni, de ezt mi nem csináltuk. És sztm nem is kell, de opcionális – mint minden.

40 percig 180 fokon izzasztjuk őket össze (szeretik) és készen is vagyunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhajatszoter.blog.hu/api/trackback/id/tr351798319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bridg 2010.07.10. 09:24:09

ezt meg regebben kiprobaltam, amikor felraktad, parmezanom nem volt, de anelkul is tokeletes lett, bar elegge idoigenyes, de kivetelesen nem bantam, meg a vasarlas is tok izgi volt, mikor osszevadasztam ami kellett hozza, es a siker nem maradt el!!!!!!!! mind elfogyott, es bennem ez megmarad!!! (mert utalok kajat kidobnii :):) ) amugy a lakotarsunk elkerte a receptjet, plusz azota tobbszor is rakerdezett mar hogy hogy is volt, de o egyedul nem mer belevagni ugyse, ugyhogy szerintem csinalok nemsokara megint! :) az a feherbor a titka amugy a husgolyoknak, huu nyamiiiii
süti beállítások módosítása