Mára állt össze fejben a koncepció, ami működőképes lett. Nem is kicsit.
Igaz, hogy a gránátalma egy köcsög és lehet, hogy kicsinálta az egyik kedvenc felsőmet, mert szanaszét lövi magát a világba, de még az űrbe is. Nem bírtam vele, akárhogy forgattam, akármilyen (magamhoz képest) finom türelemmel közelítettem meg, spriccelt. Na mindegy, de azért csak megérte.
Szóval jön a hogyan készült rész.
Na, csinálok listát, jó gyerek leszek:
- 1 nagy csirkemell
- fél gránátalma
- fél grapefruit
- 1 doboz naturejoghurte
- 3 ek méz
- csili, só, olaj
Egy jó nagy csirkemellett jó ujjnyikra csíkoztam és csináltam neki egy olyan fürdőt, hogy egyik fele a joghurtnak, 2 ek méz, csili, pici só.
Ebben áztak, amíg megküzdöttem (persze ezt előző nap is meg lehet csinálni és akkor még jobb lesz a husi) a fél gránátalmával és fél grapefruittal. Utóbbit filéztem: félbevág, majd késsel kivág belőle a cikk, hogy maradjanak szép darabok. Bele a maradék joghurt, illetve lehet kicsit kevesebb, ha nem akarjuk nagyon savanykásra és kevesebb levet akarunk hozzá.
Aztán csirkecsíkok hirtelen kisütnek.
Aztán hirtelen kisütött csirkecsíkok cserépedénybe be és rá a gyümölcsös joghurt, aztán sütőbe 20 percig 180 fokra be. Én nem melegítettem elő (sosem teszem, pedig tudom, hogy sütni fogok! ezt meg tudja nekem valaki magyarázni? ez még a dackorszakból maradt?), így 25 perc volt. Mindegy, figyelgetni, és mielőtt kivesszük, még egy evőkanál méz rácsorgat a tetejére.
Közben elkészít a mazsolás rizs, de dobtam bele még egy kis gránátalmát is, és így vagyunk készen. Tökéletes kaja.
És éppen úgy vérzik a szívem, mint a gránátalma, mikor kettévágtam, hogy nincsen fényképezőgépem. Mert még álomszép is mellé. Mondom tökéletes.
Mindegy, lopok egy képet.