Hetek óta szemezek az édeskrumplival meg az édesköménnyel a boltban, és most kész, elkaptak, nem tudtam tovább elmenni mellettük. Ott nyúlt felém a kömény a kis bojtos végével és én nem volt szívem őt otthagyni.
Viszont gondban volt a zsűri, mert a fejemben létezett egy olyan verzió, hogy full édesre csinálom, beledobálok még mellé pár szem gesztenyét is, és csinálok egy hagyma nélküli, tejszínes raguszerűt, de valamiért igénylem a sót, így a kecskesajtra esett a választás és a paradicsomos alapra.
Nemtom még milyen lesz, eddig illatra okés, első fakanálízlelésre szintén, de még csak a zöldségeket pirítgatom.
Mondom akkor mi és hogy volt.
Kellett hozzá:
- 1 fej hagyma
- 3 kisebb paradicsom
- 1 paprika
- 1 édeskrumpli
- 1 édeskömény
- 15 dkg kecskesajt (utólag tesztelve javasolt a fele)
+ só, bors, meg nekem van ilyen csilis Jamie Oliver fűszerkeverékem, az ment még bele, abban van ánizs is.
A fenti sorrendben kezdtem pucolni/előkészíteni a zöldségeket és beledobálni a teflonba. Amikor minden bekerült, kb. 10 percet még együtt főztem és a sajtot csak a legvégén, pár percre dobtam hozzájuk. És ennyi.
Na, lefotóztam, leteszteltem. Hm, érdekes. Ez az első ilyen megjegyzésem a blog indulása óta. Régen nem biztos, hogy ízlett volna, most ízlik, de ez nem az a típusú kaja, ami mindenkit megfog - szerintem. Aki szeret ízlelgetni annak be fog jönni, mint ahogy nekem is bejött, csak más mint amit eddig csináltam.
Na, megyek, megnézem mégegyszer milyen :) Tetszik, határozottan. Jó, nem kellett volna bele ennyi kecskesajt, csak kb. a fele és akkor lett volna tökéletes - nekem legalábbis.
Mai napi tanulság: A túl édes és a túl sós egyben túl sok. Valakinek a javára engedni kell.