Olyan szép és kirándulós nap volt ez a mai, hogy muszáj volt finoman lezárni + éhen vesztünk, mire visszatúráztunk a kocsiig, minderre ráadásul életveszélyes fenyegetésnek lettünk kitéve egy óóóóóórási sikló által. Na jó, óriásra készült nőni, mert még bébi volt. Jóóó, először azt hittük giliszta, de amikor megláttuk ÚGY menni... Nem is akarok többet beszélni erről a szörnyűségről!
Viszont egész nap a szabadban, a legkedvencebb zenénk élőben, piknik, dagonyázás, jó emberek, napsütés, szabadsááág, fű, fa, virág, boldogság.
(Most egy kicsit több fotó lesz majd erről, mert ma ez volt az igazi táplálék.)
Viszont gyorsan essünk túl a "recepten", ha már sikerült egészen jó fotókat készítenem itt is, ott is.
Falafel: megvesszük fagyasztva és kb. 15 percre bedobjuk a sütőbe. Nem lesz olajos, ellenben finom és ropogós kívül.
Na, hát ez volt a könnyebbik része, vésztarcsi kajának mindig kell otthon lennie!!
Cukkinis rizs (2 adagos)
- 2 kicsi cukkini
- 2 szál fokhagyma
- fél fej vöröshagyma
- 1 leveskocka
- 1 csésze rizs
- só, bors, curry
Friss fokhagyma Anyuci kertjéből - mutatom is - meg hagyma, meg cukkini kockára, só, bors, curry, olajon lepirít. Aztán serpenyőből ki, mert a cukkini szétfő, mire a rizs is megadja magát.
Gondatlanul pár szem hagymát benne felejtünk a lábasban és lepirítjuk a rizst is.
Egy leveskockát még beleolvasztunk és másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Megfőz majdnem készre (fedő rá és a legkisebb fokozaton kb. 20 perc alatt megvan), beletesz még a cukkini, kicsit összehaverkodnak és kész is. Éppen ennyi idő kellett ahhoz is, hogy levakarjuk magunkról a sarat.