Még egy karamella - az igazi finomság
2010. február 09. írta: giglio

Még egy karamella - az igazi finomság

Amúgy eszembe jutott a karamellás szaloncukorról egy másik karamellás dolog… a karamella ital maga!!!

Kicsit több mint egy éve csináltam meg először és szeretve volt nagyon. Ugyanilyen tél volt és ugyanilyen hideg, csak egy jó kádnyi forró vízben volt finom meleg. 
 
Na, de hogyan készült?
Hát úgy, hogy megolvasztottam úgy kb. 4 evőkanál kristálycukrot fél evőkanál vajjal. Aztán felöntöttem tejjel (4 dl körül) és összeforraltam. Erősen sistergett, de végül gyönyörűen egymásba-olvadt... aztán tejszínhab csúszott a tetejére, karamellás cukor őrlődött rá, csészébe került és a kád szélén landolt, türelmesen várva, hogy örömöt okozzon :)
 

Kellékek a teljességhez (egy korábbi kakaózás emlékei):

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhajatszoter.blog.hu/api/trackback/id/tr391743102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

endzsi21 2010.02.10. 21:58:49

a kakaó már úgyis unalmas (bár némi rummal azért mégis csak szuper ital)de ez .. ez nagyon jól hangzik, mindenképpen kipróbálom! :-))

giglio 2010.02.10. 22:05:12

helyes! ígérem, nem fogod megbánni... :)
süti beállítások módosítása