Szóóóóval szép nap ez a mai - végre süt, végre nap, végre ízes zöldségek és ízes husik a grillen!!! Végre bandázás a kertben Tesónál, végre együtt, végre mezítláb, végre kevés ruhában, végre szín az arcomon, végre madárcsicsergés és véééégre virágillat.
Akartam én csinálni sült zöldséges salátát, de mire lekerültek a cukkinik, meg padlizsánok, meg paradicsomok, meg a paprikák a sütőről, azon nyomban elvéreztek egyesével a tányérokon.
Ezért feladtam, hogy ma új dologgal állok elő itt. Inkább csak élveztem a tökéletes egyszerűségét a friss salátának, málnával dúsított limonádénak és az egyszerűen csak grillfűszerben megtáncoltatott csirkének.
Pár szó mégis a "mi lett volna ha..." salátáról: a sütésre vágyakozó zöldségekre karikáztam friss fokhagymát, megsóztam, így került a grillre. A koncepció az volt, hogy sütés után megy hozzá még rukkola, mozzarella, olívaolaj és balzsamecet. De majd legközelebb... idő van :)
Pár szó a málnás limonádéról: 1 literes kancsóba tettem 4 ek barna cukkert, 1 citrom leve belecsavarodott, majd a maradékot összevágtam és azt is beledobtam, aztán felengedtem vízzel (opcionálisan szóda).
Csak egy ötlet: először csavarjuk és utána vágjuk le a két végét a citromnak... igen, pofánspricceltem magam :))) A végén 2-3 marék fagyasztott/friss málna, esetleg jégkocka (elveszi a hasznos térfogatot, így inkább azt sztm. a pohárba). Hát ennyi.
Na, most jön a lényeg, a látvány - nagyon sok szeretettel!
Éééés a napi tanulság: az igazi ízek, színek, fények mindig kint vannak. Úgyhogy: kifelééééé!!! :)