...de nem hihetünk mindig a szemünknek - avagy "drágám, mindent megmagyarázok!"
Nem maradhatunk bejegyzés nélkül, még ha mostanában nincs is idő új dolgokat kreálni.. mert hiszen van archívunk, voltak remek főződélutánok, méghozzá dokumentáltak. Há'nemhogymáne' legyen itt semmi a böjt idején!
Szóval legyen, mutatom:
Akkor nem volt böjt és közös döntés volt a szalonna és a kolbász a tetejére.. Na jó, volt, aki két szavazati joggal rendelkezett. A Szalonna fan klub tagjai. Bocs, Ők érkeztek először. De belül becsszó vega! Megingathatatlanul. A tetején meg mondjuk legyen a csípős pick helyett gabonakolbász, a mindig jó bacon helyett pedig szójapárizsi. Na, így akkor mehetünk is tovább? Jóhogy!
Tehát olajon (ebben a sorrendben): babérlevél, kömény, bors, hagyma (karikára), fokhagyma, savanyú káposzta (nem kell kimosni, lesz mellette még sok más), kb. 2 nagy marék. Só nem!!! Majd a végén, rutinos gyerek vagyok.
Amíg párolódik, összedarabolunk 4-5 fej gombát, egy kisebb cukkinit és padlizsánt, 1 nagy paradicsomot, 1 paprikát szép, egységes (legalább méretügyileg), tetszetős formákra. Lehet szivecskés, vagy rombusz, ha sok időnk van. De mi nem vagyunk türelmetlenek, csak szeretjük belátható időn belül a tányérunkon tudni a kaját.
Tehát mire ezeket megfürdetjük és standardizáljuk formailag, addigra jó is lesz az a káposzta. Annyira jó lesz, hogy belemennek a formazöldségek. Kis tűzön főzzük, ha a padlizsán kész, minden kész. Közben masszírozzuk a szakács hátát (ld. fentebb). Csak így működik.
Ekkor vesszük a tejfölt, egy nagy doboz, abba 1 ek. lisztet applikálunk, csomómentesre dolgozzuk és beleborítjuk. Neeem, még nem esszük meg, bár megtehetnénk. De bízzatok bennem, még egy kis sajttal (vegyesen füstölt és trappista) a tetején küldjük be a sütőbe. És persze - ahogyan a fotón is látható - tegyünk rá egy kis szójapárizsit és gabonakolbászt.. perszehogy gabona, meg szója..)
És aki még mindig azt gondolja, hogy a konyha unalmas hely, annak szívből ajánlom az alábbi kis bejátszást:
Fogadjunk, hogy nem mereeeeed!!!!